Кметът на Добрич ще участва в дискусия на тема „Индекс на Местната система за почтеност- 2015“

Кметът на Добрич Йордан Йорданов ще участва в дискусия, организирана от Асоциация „Прозрачност без граници“ на тема “Индекс на местната система за почтеност - 2015” или как неправителствените организации, медиите и бизнеса помагат за повишаване на прозрачността и намаляване на корупцията в общините.

Кметът на Добрич ще участва в дискусия на тема „Индекс на Местната система за почтеност- 2015“

Дискусията ще се проведе на 9 декември в София. На срещата  ще присъстват представители на Асоциация на българските градове и региони, неправителствени организации и общини.


Дневният ред предвижда теми, свързани с това как работи „Индексът на местната система за почтеност“, представяне на резултатите за 2015 от „Индекс на местната власт за почтеност“  и ролята на институциите на местната власт в изграждане на прозрачна и почтена публична среда.

Йордан Йорданов ще представи темата „Подобряване на взаимодействието с бизнеса и отчитане нуждите на обществеността“. Проектът „Индекс на местната система за почтеност” е тригодишна инициатива на Асоциация „Прозрачност без граници”. Той е израз на оценката на Асоциация „Прозрачност без граници”, че ефективното противодействие на корупцията в страната не може да се извърши без участието на ключови институции и социални партньори на местно ниво.