Добричката банда "Pearls & Stones" представя дебютния си албум

Феновете на рока могат да чуят на живо парчетата от "Rewind" в четвъртък в пиано бара.

Добричката банда "Pearls & Stones" представя дебютния си албум

Групата "Pearls & Stones" е създадена през септември 2013 година от едни от най-добрите музиканти на Добрич, познати на феновете на тежката музика от емблематични за града ни банди от последните 20 години. На китарата е Атанас Капитанов, на баса - Петър Недялков, на барабаните - Васил Василев, а вокал е легендарният глас на "Silence" Георги Тенев. Дебютният албум на групата е записан и с участието на Ники Нейчев, но на промоцията на албума на пианото гост-музикант ще бъде Цанимир Байчев.



"Rewind" включва 13 класически и прогресив рок парчета. Дебютният албум на "Pearls & Stones" е записан през 2014 година в студио "Perfect Record" в София. Мастерирането, обработването и запазаването на права е отнело време и днес вече всичко е готово за официалната промоция. Албумът ще бъде представен в четвъртък, 10 декември, от 20.00 часа в пиано бар "Мелъди" в хотел "България" в Добрич. Първо ще забият младите рокаджии от езикова "Rockabillity", които ще изпълнят кавъри на класиките в жанра. След това "Pearls & Stones" ще изпълнят всички песни от дебютния си албум. Изненадата на вечерта ще бъде, че феновете ще могат да чуят за първи път и нови парчета на групата, които ще бъдат включени във втората тава.


По време на промоцията всеки желаещ ще може да се сдобие с албума. Дискът може да бъде закупен и чрез контакт с групата във фейсбук - (ТУК).

Албумът е качен за свободно слушане и сваляне (ТУК).


Някои ходят за риба, други играят футбол, а ние правим музика в свободното си време, нямаме комерсиални цели, творим заради тръпката, заради емоцията от музиката, репетициите и сцената, обясни вокалът Георги Тенев.

Той е автор на музиката на песните, а аранжиментът е на групата. Георги Тенев е написал текстовете на трите песни на български в албума, а брат му Антон Тенев - десетте, които са на английски.

"Pearls & Stones" са имали концерти в Добрич и Варна, а освен това могат да се похвалят, че са били на една сцена със световнопризнати музиканти - на фестивала Каварна рок през 2014 година и на Джулая на Камен бряг. След промоцията бандата започва работа по втория си албум, която планира да съчетава с участия в рок клубовете в България, за да има контакт с публиката.