Празничният базар в Добрич поднася разнообразие от ръчно изработени подаръци за семейство и приятели

Община град Добрич се подготвя за посрещането на Коледа и Новата 2016 година – празници, свързани с много надежда и очаквания за добро.

Празничният базар в Добрич поднася разнообразие от ръчно изработени подаръци за семейство и приятели

От днес, добричлии и гости на града могат да посетят Коледния и Новогодишен базар, който е разположен около сцената и коледното дърво на площад „Свобода“. За празничният дух и атмосфера до 4 януари включително ще се грижат ресторантьори, производители, занаятчии и художници. Изложението на художествените, приложни занаяти и изкуствата по време на общинският Коледен базар се утвърди като събитие, на което всеки може да намери подходящите и уникални подаръци и изненади за своите близки и приятели по случай празниците.



Тази година изборът ще може да се направи сред ръчно изработените, бижута и сувенири от естествени полускъпоценни камъни и полимерна глина, празнични свещи, сувенири и голямо разнообразие от шапки с авторски дизайн, авторски картини на добрички художник. На базара ще могат да се намерят ръчно изработените рисувани стъклени елхови играчки и гирлянди на местни производители. Усещането за празник ще бъде подсилено от кулинарните вкусотии и изненади, съчетани с подбрани напитки, поднесени от ресторантьорите. 

Друг акцент на базара ще бъде присъствието на меда и пчелните продукти, козметика на базата на пчелни продукти, билки, ръчно изработени медени бонбони и меденки.