Съдят добричлия за убийство, извършено по особено мъчителен начин

Окръжната прокуратура в Добрич внесе обвинителен акт в съда срещу 44-годишния Желязко Желязков, който уби по особено мъчителен начин съгражданина си от Добрич Левент Дж.

Съдят добричлия за убийство, извършено по особено мъчителен начин

На 28 февруари 2015 год. обвиняемият Желязков поканил своя познат Илия Илиев да се видят  и да се почерпят във фургон на битака в Добрич. Около 18 часа минал Левент Дж., който се познавал с Желязков от детските години. Обвиняемият го поканил да се присъедини към компанията. 



Малко по-късно Желязков изпратил Левент да купи водка, като двамата с Илиев му дали 10 лева. Скоро след това Левент се върнал с празни ръце и обяснил, че бил ограбен и затова не купил водка. Илиев започнал да го удря с метална тръба. Левент паднал на земята, а от десетината удара с металния прът получил травми по ръцете, главата и краката. Тогава обвиняемият Желязков станал от масата и стъпил два пъти с цялата си тежест върху гръдния кош на падналия Левент. Пострадалият започнал да хърка, а от заключението на тройната съдебномедицинска експертиза по делото става ясно, че смъртта е причинена от механична асфикция и аспирация на кръв в белите дробове. Илиев и Желязков продължили да пият, въпреки че пострадалият лежал на пода във фургона и не дишал. 

Междувременно тялото на Левент било забелязано от свидетел по делото. Притеснен за състоянието на мъжа,той сигнализира няколко часа по-късно на спешния телефон 112. Пристигналата оперативно-следствена група  установила смъртта на Левент Дж. 

В хода на досъдебното производство обвиняемият Желязков обяснил, че действал спонтанно, тъй като Левент два пъти му обсебвал парите за алкохол. 

Предстои насрочване на делото за разглеждане в Добричкия окръжен съд.