Стотици шофьори протестираха в Добрич срещу цената на винетките

Добрич се включи в националния протест срещу поскъпването на винетките. Дъждът не попречи на стотиците недоволни граждани да изкажат гражданската си позиция.

Стотици шофьори протестираха в Добрич срещу цената на винетките

Паркингът пред стоматологията не успя да събере всички протестиращи, които изпълниха района и задръстиха движението. На градския площад имаше около 150 протестиращи шофьори. Хората изразиха гласно недоволството си от увеличената цена на винетките. Пътищата в България не отговарят дори на минималните изисквания, коментираха събралите се. Протестното шествие даде гласност на проблемите, които от години тревожат българина. Според тях, в Добрич няма пътна инфраструктура, която да отговаря на европейските норми. В България, за едно година са прокарани едва 100 километра пътна мрежа и то с европари, коментираха протестиращите. За пример дадоха съседна Румъния, където налога е 55 лв., но за 2 години са изградени 800 км. магистрала и то без участието на европейски пари. 



С надути клаксони и развети трибагреници, протестиращите се отправиха по маршрут ул. "Отец Паисий", покрай Бакарди, по бул. "Трети март", ул. "Сан Стефано", бул. "Добруджа", бул. "Русия", бул. "25-ти септември", за да завършат похода пред паметника на хан Аспарух.

Промяната влиза в сила от 10 декември тази година, а от 1 януари годишната винетка ще струва 97 лева, вместо 67 лева, колкото е в момента.