Дарителската кампания "Плюшено Мече" вече в Добрич и Балчик

Операция "Плюшено Мече" е доброволческа инициатива, която стартира преди 8 години с един дом за деца в неравностойно положение в град Бургас. Доброволците в кампанията са решили да обиколят цяла България и да посетят всички домове и всички деца в България. Само за миналата година са посетени 695 деца от 33 дома в различни краища на България. За тези осем години инициативата набра достатъчно сила, подкрепа, инерция, любов, доброволци и дарители.

Дарителската кампания "Плюшено Мече" вече в Добрич и Балчик

Какво представлява инициативата - един дарител, едно дете от дом с писмо до Дядо Коледа, един подарък и безброй усмивки, поясняват доброволците за регион Добрич. Приемат се само нови подаръци. Доброволците не събират дарения под каквато и да е парична форма! Ако някой се представи като доброволец и иска пари, моля, уведомете властите! 



Механизмът, по който работи организацията е следния: Екипът на "Плюшено Мече" публикува списъци с деца от домове и техните най-желани подаръци за Коледа. Един дарител избира едно дете и публикува коментар с номера и името на детето под списъка, екипът записва името на дарителя до това на детето и така докато всяко дете има дарител. Всеки дарител купува съответния подарък, опакова го прилежно и красиво, надписва подаръка (име на дете, възраст, дом, град, регион) и изпраща или оставя лично подаръка в най-близкия пункт за събиране на подаръци, преди крайния срок за съответния град и дом. Доброволците разпределят, сортират, проверяват подаръците. Важно е всяко дете да има подарък, след което данните се публикуват. Всеки дарител или доброволец може да посети децата на предварително уговорената дата. Подаряват се лакомства и подаръците. След приключване на инициативата се публикуват снимки, истории и писма от проведените срещи с децата. 

Ето кои домове в Добрич и областта се нуждаят от дарения 

Приютът към църквата „Света Троица” в град Добрич се издържа изцяло от дарения. Освен деца, в него живеят и възрастни хора. Приютът има нужда от олио Serpil Ali и почистващи препарати. Подаръците за този приют могат да се изпращат до офис Еконт на бул. Русия, лице за контакт: Геновева Данчева, тел. 0886237833; SPEEDY – Добрич - склад 128 или на адрес: жк Добротица търговска къща Добротица, лице за контакт: Геновева Данчева, тел. 0886237833

Вашите дарения могат да бъдат адресирани и до гр. Добрич, жк. Добротица36, вх. Б, ап. 3, лице за контакт: Геновева Данчева, тел. 0886237833.  Пункта за дарителите от град Добрич е на адрес ул. Отец Паисий 11- винарна Белоградец, най-късно до 11 декември. 

Децата от ЦНСТ 1, 2,  и преходното жилище за лица, навършили 18 г. в Добрич се нуждаят от дървена беседка. Една вече е поставена в двора, но предвид броя на децата, тя се оказа твърде недостатъчна. Всеки, който иска да помогне, може да се свърже с координатора за Добрич – Геновева Георгиева (0886 23 78 33) или на място ЖК Дружба 3/№ 57. 

Само в град Добрич има 11 дома с общо 142 деца, 88 от които с увреждания. 

Децата от ЦНСТ – град Балчик са 9, на възраст от 6 до 17 години. Имат спешна нужда от маратонки. Изпращайте вашите дарения до офис ЕКОНТ бул. Русия, лице за контакт: Геновева Данчева, тел. 0886237833;  SPEEDY – Добрич - склад 128; адрес: жк Добротица Търговска къща Добротица, лице за контакт: Геновева Данчева, тел. 0886237833 или директно на адрес: гр. Добрич, жк. Добротица 36, вх. Б, ап. 3, лице за контакт: Геновева Данчева, тел. 0886237833

Ето и желанията на дечицата от ЦНСТ Балчик:

1. Венцислав – 6г. – маратонки номер 30

2. Ивета – 10г. – маратонки номер 33

3. Мария – 11г. – маратонки номер 36

4. Илияна – 12г. – маратонки номер 38

5. Нерман (момиче) – 14г. – маратонки номер 39

6. Дарина – 15 г. – маратонки номер 38

7. Нортен (момиче) – 16г. – маратонки номер 39

8. Гюрсолен (момиче) – 16г. – маратонки номер 39

9. Милен – 17 г. – маратонки номер 43