СНИМКИ: Добрич тръгва по нов път на управление с млади кмет, съветници и председател

Новото начало започва от днес. Новият кмет на Добрич Йордан Йорданов и общинските съветници официално встъпиха в длъжност. За председател на местния парламент бе избран Иво Пенчев.

СНИМКИ: Добрич тръгва по нов път на управление с млади кмет, съветници и председател


Голямата зала на Община Добрич бе пълна с граждани, които искаха да станат свидетели на един исторически за градa ни момент. Най-дълго управлявалият кмет Детелина Николова - 12 години, 3 мандата, с 2 преизбирания от първи тур, бе официално заменена на поста от новоизбрания кмет Йордан Йорданов, който обедини добричлии около промяната, спечели балотажа в неделя и стана най-младият кмет на Добрич.


Той и новоизбраните общински съветници положиха клетва и получиха удостoвeренията си за избор от председателя на Общинска избирателна комисия - Добрич Милена Стоянова.


По традиция първото заседание по право бе открито от най-възрастния общинкси съветник. В случая това бе Йордан Манов от Реформаторския блок.


Сесията продължи с избор на председател на Общински съвет - Добрич за новия мандат. Не бе прието предложението на арх. Емилия Добрева от БСП за ротационен принцип - първата година председателят да е от ГЕРБ, втората - от РБ, третата - от БСП, а последната - от една от петте партии с двама представители.


Единственото предложение от залата за председател бе Иво Пенчев. Номинацията му събра 30 гласа за, 7 против, а четирима се въздаржаха. Така Иво Пенчев бе избран за председател на Общински съвет - град Добрич за новия 4-годишен мандат. Той е роден през 1975 година, завършил е Езикова гимназия "Гео Милев" - Добрич и висше образование в Икономически университет - Варна и в Австралия. Семеен, с 1 дете. Трети мандат общински съветник от ГЕРБ.


Гост на заседанието бе Негово Превъзходителство Микола Балтажи – посланик на Република Украйна в България.


Младото поколение на Добрич вече активно се интересува от политика - това си пролича както на изборите, така и днес - ученици от ФСГ "Васил Левски" наблюдаваха с интерес случващото се в общинския съвет.


Припомняме, че в местния парламент на Добрич влязоха 8 партии. ГЕРБ е с най-много съветници - 17. Реформаторският блок има 8, а БСП - 6. ВМРО, АТАКА, НФСБ, АБВ и ДПС имат по двама представители в Общински съвет - Добрич.

Йордан Йорданов - кмет на град Добрич


Георги Друмев - общински съветник от РБ

Михаел Игнатов - общински съветник от РБ

Детелина Николова - общински съветник от ГЕРБ

Камелия Койчева - общински съветник от ГЕРБ

Младен Матеев - общински съветник от ГЕРБ

Атанас Атанасов - общински съветник от АТАКА

Десислава Димитрова - общински съветник от АТАКА

Йордан Йорданов - общински съветник от ВМРО

Иван Пеев - общински съветник от ВМРО

Даниел Йорданов - общински съветник от БСП

Светлин Колев - общински съветник от БСП

Нежля Амди-Ганева - общински съветник от ДПС

Невена Николова - общински съветник от НФСБ

Милко Пенчев - общински съветник от АБВ

Младен Матеев - общински съветник от ГЕРБ



Ангел Табаков - общински съветник от ГЕРБ

Залата стана на крака при химните на България, ЕС и Добруджа

Общинските съветници от БСП



Светлин Колев - общински съветник от БСП

Иван Пеев и Йордан Йорданов от ВМРО