Шампионът на България отпадна в Изида къп

Рускините - с тежка наказателна акция при момичетата.

Шампионът на България отпадна в Изида къп

Шампионът на България по тенис при момчетата до 12 години Калоян Димитров отпадна на осминафиналите на международния турнир в Добрич "Изида къп", съобщават от пресцентъра на надпреварата. Варненецът бе победен от румънеца Богдан Павел с 6-4 6-2. В следващия кръг тенисистът от северната ни съседка ще излезе на корта срещу Симон-Антъни Иванов, елиминирал Ласе Тилбуергер от Германия с 1-6 6-2 6-1.

 

За четвъртфиналите се класираха още трима българи. Борис Попов се наложи с 6-1 6-1 над Данко Йорданов. Алекс Витанов победи Станислав Митров с 6-3 6-0 и за място на полуфинала ще спори с Десислав Георгиев, отстранил Павел Павлов с 6-1 6-3. Днес приключи участието на още две наши ракети. Калин Костадинов загуби с 6-0 6-0 от Георгий Адамович от Беларус, а със същия резултат Галин Русев падна от руснака Леонид Шейнгезикнт.


При момичетата продължава наказателната акция на рускините. Валерия Юшченко надделя над Алина Каражова с 6-3, 6-2. Полина Голубовская отвя Ивон Михалева с 6-3 6-0, а Мария Галий се наложи над Михаела Кафтанова с 6-4 6-2. Единствената българка, която намери място в ТОП 4 е възпитаничката на Михаил Андреев - Стефани Арсова, която победи Дебора Неделчева с 6-4 6-1.

 

"Ние сме от Москва. Валерия тренира от 6-годишна. Тя сама реши да се занимава с този спорт. Има индивидуални тренировки по два часа дневно. В момента е №18 в Русия. Състезател на нашия клуб е Андрей Кузнецов, който е считан за един от най-големите таланти на съвременния тенис. Нашата цел е Валерия да стане не втората Маша Шарапова, а Рафаел Надал при жените. Той е и нейният идол. Ние сме за първи път в България и имам прекрасни впечатления от престоя си в Добрич. Да се надяваме, че ще останем по-дълго, до края на турнира. Имате прекрасен тенис център, който може да даде възможност на много деца да станат шампиони", заяви за пресцентъра на "Изида къп" майката на Валерия Юшченко, която до този момент елиминира противничките си с убедителни резултати. Тенисистката се класира за полуфиналите на сингъл и на двойки, където е в тандем с Полина Голубовская.

 

“Изида Къп” е първият международен турнир за момчета и момичета до 12 г. от календара на Тенис Европа, който се провежда в България през тази година със съдействието на БФТ. През лятото ще се проведат още две състезания от календата на европейската асоциация – в Сливен на кортовете на ТК “Спорт Палас” на 3-10 юли и в София на кортовете на ТК “15:40” за “Редута Къп” (28 август – 4 септември).