Поли Генова нащрек заради "Ал Кайда"

Българската представителка на „Евровизия” 2011 Поли Генова отпътува вчера за Дюселдорф с екипа си, за да се подготви за втория полуфинал на конкурса.

Поли Генова нащрек заради "Ал Кайда"
На 12 май тя ще излезе на сцената и ще представи песента „На инат”. Тази година обаче песенният форум май няма да мине съвсем спокойно и причината са слуховете за подготвяни атентати от страна на „Ал Кайда“ в Германия.

Версията бе лансирана от немските медии, цитирани от БНТ още на 30 април, когато в Дюселдорф са били заловени двама членове на групировката. Опасенията в тази посока се подсилили вчера, след новината за елиминирането на Осама бен Ладен и чаканата ответна реакция на последователите му.

В тази връзка организаторите на “Евровизия” са засилили мерките за сигурност и това се е превърнало в техен приоритет. Пред vsekiden репортерът на БНТ Росен Цветков, който е част от българската делегация, разказа, че днес им предстои среща с отдела по сигурността.

„Из града обаче не се забелязва никакво напрежение. В момента сме на разходка из Дюселдорф и ми се струва спокойно“, обясни той. Със сигурност обаче българите ще бъдат  щателно инструктирани с точни указания, свързани с тяхната безопасност по време на престоя им в града и по-конкретно в зала “Фортуна”, където ще се проведе конкурсът.

На сайта на “Евровизия” е описано как се очакват около 35 хиляди души в залата на двата полуфинала, и малко повече на самия финал, който ще е на 14 май.