Арестуваха собственика на обрания трезор

Собственикът на разбития вчера в София трезор - Борислав Ралчев, е арестуван. Прокуратурата е започнала разследване за незаконна банкова дейност, съобщи БТА, позовавайки се на прокуратурата.

Арестуваха собственика на обрания трезор

Припомняме, двама нападатели влезли в денонощния трезор и се представили за клиенти. Първоначално бил пребит единият от охранителите, който отворил вратата. След това нападателите слезли в подземното помещение, където всъщност се намира трезорът, и там бил „обезвреден" и вторият човек от охраната, който бил завързан в отделно помещение. Единият от пазачите бе пребит жестоко и настанен за лечение в „Пирогов."
Засега разследващите имат събрани докладни от полицията и показания на потърпевшите от обира, които заявиха, че са давали пари на Ралчев за съхранение, срещу което получавали дивиденти.

Очаква се да бъде поискан постоянен арест за Ралчев..

За самия грабеж вече е образувано досъдебно производство. То се води срещу неизвестен извършител. Заради това, че почти всички касетки в трезора са разбити, прокуратурата квалифицира обира "в особено големи размери".

По-рано днес вътрешният министър Цветан Цветанов заяви, че МВР работи по изясняването на обира и на това дали в случая не става дума за пирамида.

 

51-годишният Борислав Ралчев създал трезора още през 1991-1992 година. Той е давал 2,4% лихва на месец, като хората са давали парите без документ. През всичките години досега не е имало оплаквания от него, но преди около 6 месеца Ралчев спрял да си вдига телефона, спрял да дава парите на хората. Около 20 души са се опитали да го подведат под отговорност.

 

Борислав Ралчев по документи е фалирал бизнесмен, с кредит от около 1 милион лева.