Арменската общност в Добрич: Кметът трябва да е сред народа!

Арменската общност винаги е била важна част от добричлии и аз смятам да чуя тяхната гражданска позиция, да взема под внимание техните проблеми и да работя за разрешаването им, каза Атанас Атанасов по време на срещата си с арменската общност в Добрич.

Арменската общност в Добрич: Кметът трябва да е сред народа!

Сред присъстващите бе и Ерчаник Бедросян, икономист по образование, който е в списъка на кандидатите за общински съветници на град Добрич в листата на "Атака".



По време на диалога между кандидат кмета от „Атака” Атанас Атанасов и общността се обсъдиха наболели въпроси, засягащи развитието и бъдещето на Добрич, връщането му в позициите на развиващ и преуспял град. В тази насока се говори за създаването на Туристически информационен център в Добрич, облагородяване на крайните райони, създаване на нови работни места чрез привличане на нови инвеститори в града, публичност при разпределението на общинските средства.


Арменската общност изрази единодушното си възмущение от състоянието на пътните тротоари, липсата на почистваща техника, липсата на публичност при разпределението на разходите  за смет (вкл. високата такса смет), незаконното паркиране на автомобили по тротоарите и бездействието от страна на съответните органи на реда, критично лошото състояние на градските подлези, липсата на осветление в града, занемарените зелени площи.


По време на срещата се засегна и въпросът за окаяното състояние на местността Лозята и кв. ”Рилци”. И в двата гъсто населени  района липсват пътна настилка, детски площадки, улично осветлени и елементарното – канализация.

Въвеждането на ограничен брой мандати за кмет и общински съветници е едно от предложенията на Атанас Атанасов, с което арменската общност се съгласи изцяло. Кандидат кметът от „Атака” е на мнение, че е крайно време да се сложи точка на порочната практика да се злоупотребява със служебното положение от страна на общинските служители и „точенето” на пари от данъкоплатеца за собствена облага. Трябва да се работи и в посока спазване на реда в града. Крайно време е частните охранителни фирми да работят в полза на гражданите, а не да служат като касичка за пари, смятат от общността.