Рускиня срещу словенка на финала на "Изида Къп"

Петото издание на "Изида Къп" - силния международен тенис турнир за жени, който се провежда в град Добрич, е към своя край. През изминалите 8 дни тенис феновете бяха свидетели на изключително интересни и оспорвани двубои.

Рускиня срещу словенка на финала на "Изида Къп"

Общо 19 държави имаха свои представителки на кортовете в Добрич. Турнирът е с награден фонд в размер на 25000$ и е част от календара на Международната тенис федерация, като носи точки за световната ранглиста при жените.


В неделя, 20 септември, от 11.00 часа, на централния корт на тенис комплекс "Изида" в Добрич ще започне финалът на "Изида Къп", като за титлата ще спорят дребничката Полина Лейкина от Русия и младата Тамара Зиданчек от Словения. Лейкина, която по време на финала ще навърши 21 години, е от спортно семейство - баща колоездач и майка гимнастичка. Тя е изключително емоционална, борбена и взискателна към играта си. Тамара е три години по-малка, но притежава мощни удари и здрава психика. Всичко това означава, че ни предстои да наблюдаваме един много интересен финал.