В детска градина "Звездица" и ясла "Първи юни" откриха новата учебна година (снимки)

Детелина Николова откри учебната година в реновираните след наводнението 23-та детска градина и пета ясла.

В детска градина "Звездица" и ясла "Първи юни" откриха новата учебна година (снимки)






На събитието в ЦДГ "Звездица" присъстваха част от дарителите, допринесли за възстановяването на сградата и оборудването й. Директорът Дора Дончева благодари на всички за оказаното съдействие.


Групата съветници на ГЕРБ подариха на малчуганите детски играчки, а съветниците от БСП връчиха дарение от 250 лева.








След официалното прерязване на лентата, гостите разгледаха обновената детска градина и материалната база.  Около 250 хил. лв. общо са вложени в ремонта на градината, която се посещава от 171 деца, съобщи шефът на дирекция образование Нейчо Нейчев.










Кметът присъства и на своеобразното откриване на новата възпитателна година в детска ясла Първи юни. Сградата на детското заведение също пострада от наводнението през юни м.г. и беше реновирана. На тържеството присъстваха дарители и общински служители.





Най-малките жители на Добрич поздравиха гостите с народен танц. Те на свой ред им подариха играчки.  Яслата се посещава от 40 деца в момента, като през октомври към тях ще се присъединят още 30. Над 20 фирми, НПО и частни лица са спомоществователите, съобщи директорът Стоянка Михайлова.  Асен Македонски е дарителят извършил цялостен ремонт на помещенията във втора група.