Школата на ХК Добруджа набира нови играчи

Четирима ще са треньорите в най-успешната за града ни спортна школа през последното десетилетие - Светослав Божков, Николай Минчев, Джошкун Якубов и Емил Иванов.

Школата на ХК Добруджа набира нови играчи

Хандбален клуб Добруджа обявява прием на нови състезатели в детско-юношеската школа за сезон 2015/2016 година, съобщи президентът на клуба Георги Андреев. Желаещите да тренират хандбал могат да се запишат всеки делничен ден от 16.00 часа в зала "Русалка" в Добрич. Те трябва да са на възраст от 10 до 16 години. За записване и допълнителна информация можете да се свържете с отговорника на школата Светослав Божков на телефон: 0878 636 094. Освен него, треньори в школата ще бъдат Николай Минчев, Джошкун Якубов и вратарят Емил Иванов.



Припомняме, че през последното десетилетие добричката хандбална школа се утвърди като водеща в България - юношите и младежите на ХК Добруджа са многократни републикански шампиони, носители на купата и медалисти в различните възрастови групи.

Своята подготовка продължава и мъжкият състав. През миналата седмица Добруджа зае второто място на международния турнир в Бургас в памет на Тодор Хънков, след като записа победа и загуба в първите си предсезонни мачове. На този етап нови контроли не са договорени. Причините са, че стартът на мъжката А хандбална група бе отложен за 3 октомври и че се изчаква в следващите дни да стане ясно каква точно е контузията на Джошкун Якубов. Един от най-добрите хандбалисти на Добруджа получи тежка травма на финала в Бургас срещу Фрегата. След като отокът спадне ще се разбере дали има скъсана връзка или менискус и колко време ще продължи лечението. За да се избегнат нови травми на състезателите преди старта на шампионата, отборът ще навлиза в игрови ритъм с двустранни игри, вместо с контроли.

9 ще са отборите в елита на българския хандбал при мъжете през новия сезон. На мястото на последния от миналия шампионат Интер - Академик (Благоевград) в А група влизат Локомотив (Горна Оряховица) и Левски (София).