Бербатов възстановен за Арсенал

Българският нападател Димитър Бербатов е възстановен и попадна в групата на Манчестър Юнайтед за гостуването на Арсенал в мача от Висшата лига в неделя. Бербатов пропусна последните срещи на червените дяволи заради болки в областта на адукторите.

Бербатов възстановен за Арсенал

"Той тренира нормално през седмицата и ще бъде на разположение", коментира мениджърът на Юнайтед сър Алекс Фъргюсън.

"Разполагам с отличен набор от футболисти и може да направя някои промени в стартовия състав за неделя, ако се наложи", допълни шотландецът.



Бербатов, който води при реализаторите в Англия с 21 гола, може да започне като титуляр срещу Арсенал за сметка на Хавиер Ернандес или Уейн Рууни, ако Фъргюсън реши да смени някой от двамата си основни нападатели, които направиха доста пропуски в последните мачове на тима.

Юнайтед, който преследва рекордна 19-а титла, е лидер във Висшата лига четири кръга преди края с 6 точки аванс пред Челси и с 9 точки преднина пред Арсенал. Мачът на "Емирейтс" е с изключителна важност за класирането на върха, защото следващата седмица Манчестър приема защитаващия титлата си Челси на Олд Трафорд.

"Нищо не е решено. Сигурен съм, че ще има драма до края на сезона и водещите отбори ще губят точки, в това число и Челси. Ако преди последния мач от сезона все още имаме аванс, ще съм доволен", заяви Фъргюсън.

Манчестър Юнайтед гостува на Блекбърн и приема Блекпул в последните два кръга на Висшата лига.