Поетеса от Добрич издава дебютната си книга в Шотландия

Тя съдържа 35 стихотворения на английски, писани между 2012 и 2014 година.

Поетеса от Добрич издава дебютната си книга в Шотландия

"Black Words" е първата книга на талантливата добричлийка Диляна Христова, която е студентка в Глазгоу, Шотландия. Писането обаче е много важна част от живота й.



Стиховете са писани между 2012 и 2014 година, без първоначално Диляна да е имала за цел да ги публикува. След това обаче решава да ги изпрати в издателска къща, за да види оценката на специалистите. А тяхното мнение е категорично да - тези стихове заслужават да бъдат издадени в книга. Тя ще се появи на пазара на 24-ти август. "Black Words" се издава от Джейнъс Пъблишинг (Janus Publishing Ltd). Първоначално ще може да се поръча от amazon.com и amazon.co.uk, а след това ще бъде продавана и в книжарници във Великобритания.

Всички стихотворения в дебютната книга на Диляна Христова са на английски, но марак и по-малко на брой тя има разкази и поеми и на български.

Ето какво ни разказа авторката за себе си: "Обичам света. Обичам искреността. Обичам родината си. Обичам мама и татко, и брат ми. Обичам приятелите си. Обичам лоялността. Изобщо, обичам да обичам, което боли много и често ми поставя леко намръщено изражение."

За книгата тя казва, че е стихосбирка с поеми, писани по време на катарзис на личността, който всеки от нас претърпява в даден момент. Стиховете в "Black Words" (в превод - черни думи) не са черни, но са изцапани в черно от негативни чувства, допълва Диляна.

След месец добричлийката ще продължи обучението си в Барселона. А междувременно продължава активно да твори. Вече е написала много нови стихотворения. И може би един ден те ще бъдат включени във втората й книга. Засега обаче Диляна не мисли за следваща стихосбирка. Но пише. Просто пише. Защото има какво да каже. Защото има потребност да твори, да излее душата си в думи. Защото има талант. Защото е поет.

Може да разгледате блога на Диляна Христова (ТУК), а фейсбук страницата на книгата й (ТУК).


Корицата на книгата

"Ледно", стихотворение, написано през юни 2013: