Лайънс клуб връчи дарения за културата в Добрич

Лайънс клуб подпомогна финансово днес представители на културния живот в Добрич. Средствата са събрани на последния бал на организацията.

Лайънс клуб връчи дарения за културата в Добрич

Президентът на Лайънс клуб Добрич Ванко Иванов официално връчи днес даренията. С 500 лева се подпомага хор Добрич. Сумата бе връчена на ръководителя на хора Димитър Вангелов. На 8 май хор Добрич се отправя към Полша за участие в международен фестивал на ортодоксалната музика.


 

Сума от 500 лева бе връчена и на Иван Иванов - ръководител на Арт Център Палитра. Той е създаден преди 10 години, а дейността му все повече се разширява. Палитра набляга на сценичните изкуства.

 

С 300 лева се подпомага клуба за спортни танци Фантастико. 16-годишният цигулар Лютфи Исмаил получава 500 лева от Лайънс клуб Добрич. 300 лева пък се даряват на пианиста Светослав Тодоров.

 

Лайънс клуб Добрич отпуска и награда в размер на 500 лева за най-добра авторска песен на Поп-рок конкурса Сарандев.

 

За изминаващата Лайънс година - от юни 2010 година до сега, организацията е подпомогнала културата в Добрич с 11 000 лева.

 Продължава и работата по проекта на Лайънс клуб Добрич за профилактика на детското зрение, който се осъществява от няколко години и обхваща децата от областта на възраст от 3 до 6 г.