Поставят новите плочи на центъра на Добрич

Започна поставянето на новите клинкерни плочи, които заменят познатите жълти плочи по центъра на Добрич.

Поставят новите плочи на центъра на Добрич

Усилено се работи по ремонта на пешеходната зона в Добрич. Новите плочи вече се поставят в долната част на центъра - от площад Тракийски до бившия Детмаг. Добре познатите жълти плочи ще бъдат заменени с клинкерни плочи. Основните цветове на центъра на Добрич ще бъдат охра, керамично червено, гранитено. Клинкерните плочи са произведени в Португалия. Размерите им са 25х25 см. и дебелина 2 см.


 

Очаква се до края на август тази година пешеходната зона на Добрич да се сдобие с една напълно нова визия и градът ни да посрещне своя празник - 25-ти септември, с изцяло обновен център.

 

Средствата по проект „Реконструкция на бул. 25-ти Септември - пешеходна зона" се осигуряват безвъзмездно от Оперативна програма „Регионално развитие". Проектът е на стойност малко над 5 милиона лева. Община Добрич ще го съфинансира с 252 000 лева. Проектът предвижда мащабна реконструкция на пешеходната зона от площад „Тракийски" до градски парк „Свети Георги". Така наречените „жълти плочи" не са ремонтирани от времето на тяхното изграждане през 80 - те години. Дейностите по проекта започнаха в края на лятото на 2010 г.

 

Започна поставянето на новите плочиЗапочна поставянето на новите плочи 

 

p4280006_600