Детелина Николова открива нова детска площадка в понеделник

На 27 юли, от 11 часа, кметът на Добрич Детелина Николова ще открие нова детска площадка по ул. „Филип Тотю“.

Детелина Николова открива нова детска площадка в понеделник

Площадката е оборудвана с комбинирано детско съоръжение, люлка, 2 пейки, ограда. Тя е разположена върху дървесен чипс с бордюр. Средствата за изграждане на площадката са от общинския бюджет. Ежегодно Община град Добрич планира в капиталовата си програма средства за ремонт на стари и изграждане на нови детски площадки.


През тази година средствата за тези дейности са в размер на 71 700 лв. с ДДС. От месец юни започна изграждане на 9 нови детски площадки и ремонтни дейности по съществуващите. Предвижда се малчуганите да ползват детските съоръжения от 1 август.

Новите детски площадки са оборудвани с комбинирани детски съоръжения, съобразени с всички изисквания за безопасност и сигурност. Те са снабдени с люлки, пейки, пясъчници, фитнес уреди. По–голямата част от тях са разположени върху дървесен чипс с бордюр. Площадките са намират по улиците „Крайовски договор“, „Ружа“, по бул. „25 септември“ бл. 41, до Енерго Про, в ЖК „Балик“ бл. 63, до бивше ДЗС, пред бл. 1 в ЖК „Иглика“ и по ул. „Йордан Йовков“.