Идва мачът на сезона: Реал Мадрид - Барселона

Каталунците имат проблеми в защита, столичани са в отлична форма.

Идва мачът на сезона: Реал Мадрид - Барселона
Реал Мадрид-Барселона е безспорно най-притегателното и емоционално дерби в света. Двата испанския колоса винаги правят интересни, а в повечето случаи и много резултатни двубои помежду си. Третият епизод от историческия "квартет" Ел Класико през този сезон има още по-голяма тежест - решава се кой ще спори с Манчестър Юнайтед на финала в Шампионската лига.

Жозе Моуриньо отстрани Барселона на същата фаза в турнира преди броени месеци. През миналата година Интер на Специалния излъга Хосеп Гуардиола на "Меаца", а впоследствие се окопа на "Камп Ноу", за да триумфира с Купата само няколко седмици по-късно. Сега пред Моу има сериозна дилема. Реал Мадрид е несравнимо по-качествен в атака, отколкото италианския първенец. Португалецът показа, че може да напада във финала за Купата на Краля, когато "белия балет" надигра категорично фаворизираните каталунци, за да спечели и трофея след победа с 1:0.

Турнирният сблъсък в два мача обаче е коренно различен случай. Моуриньо знае това и по всяка вероятност ще заложи на изпитания си стил, а именно здравата защита, наситената халфова линия и скоростните контраатаки. Първият мач е на "Бернабеу", което означава, че Жозе трябва да внимава за остриетата на Барселона. Един гол на гостите може да коства много на Реал Мадрид. Друг е въпросът, че Реал се намира в отлична голова форма, която бе олицетворена от разгрома с 6:3, нанесен насред "Местая" на Валенсия.

Барселона също се намира пред своеобразен Рубикон. Каталунците изнендващо за мнозина загубиха от Реал във финала за Купата на Краля и сега ще търсят реванш. Барса на теория си гарантира първото място в Примера след равенството с "кралския клуб", и то на "Сантяго Бернабеу" преди няколко седмици. Хосеп Гуардиола ще трябва да прекроява дефанзивния си вал, след като сигурни отсъстващи в него са Абидал, Максуел и Адриано. Наставникът на каталунците ще рискува с включването на Карлес Пуйол. Капитанът ще трябва да опази набезите на Кристиано Роналдо на левия фланг на защитата. Друг основен проблем за Барса е внезапната травма на Андрес Иниеста. Гуардиола прави всичко възможно ключовият му играч да бъде възстановен, но техничният плеймейкър едва ли ще започне като титуляр довечера.

Барселона безспорно има по-добрите технически доводи на терена, но срещу тях се противопоставят похватите на Жозе Моуриньо. Дали магията на "блауграна" ще засие в пълния си блясък на "Бернабеу" или пък капаните на Специалния ще проработят отново? Ще разберем това в 21:45.

Гледайте Реал Мадрид-Барселона. Зрелището е гарантирано.

Вероятни състави:

Реал Мадрид: Касияс, Арбелоа, Рамос, Албиол, Марсело, Диара, Пепе, Алонсо, Роналдо, Ди Мария, Йозил

Барселона: Валдес, Пуйол, Дани Алвеш, Пике, Масчерано, Бускетс, Шави, Кейта, Меси, Педро, Вия