Откриха изложба на преподаватели от турски университет

В Художествена галерия - Добрич бе открита изложба на тема "Турско – Българско междууниверситетско сътрудничество, Турска фолклорна музика". Събитието се състоя благодарение на сътрудничеството между университета в Муула, Турция и Висше училище Международен колеж - Добрич.

Откриха изложба на преподаватели от турски университет

Преподаватели по изобразително изкуство от турският университет представиха своите 53 творби, които са в стил живопис, традиционни Ебру творби и традиционни миниатюри. Специалната техника на рисуване в сгъстена вода, наречена Ебру, прави картините уникални. Материалните, използвани за направата на творбите са изцяло естествени, а боите най-често са от растителни и пигментни материали.



След приветствията на домакините, турският музикант Ерджан Кълкъл изпълни произведения на Аашък Веисал. Кълкъл демонстрира на гостите на изложбата типични фолклорни ритми  в стил Шарпе, който представлява свирене на две струни с пръсти, на традиционен турски инструмент - Баалама.


Изложбата, представена от университета в Муула, се организира със съдействието на Висше училище Международен колеж и Художествена галерия Добрич. Тя ще продължи до 29 април (петък), а поканени са всички желаещи да се разгледат творбите.