АБВ обяви двама кандидати за кметове на общини в областта, в Добрич номинираните са трима

Милко Пенчев - областен председател на АБВ, проф. Иван Станков - народен представител от 8-ми МИР - Добрич, Румен Петков - заместник-председател на партията и председател на предизборния щаб, доц. Христо Михайлов - член на Изпълнителния съвет на АБВ

АБВ обяви двама кандидати за кметове на общини в областта, в Добрич номинираните са трима

Заседания на общинския и областния съвет на партия АБВ се проведоха днес в Добрич. Темата бе предстоящите местни избори. На пресконференция след заседанията бяха обявени основните решения.



Ясни са кандидатите за кмет на партията в две общини в област Добрич. В Балчик ще бъде издигнат Павлин Павлов - учител в село Соколово, с 33-годишен педагогически опит. За кметския пост в Община Добричка (селска) ще се бори юристът Димчо Маринов. И двамата са председатели на съответната общинска структура на АБВ и ще бъдат и водачи на листата за съветници.

Трима са номинираните за кандидат за кмет на Община град Добрич - Владимир Калчев, Милко Пенчев и Катя Маринова, като тепърва местното и националното ръководство ще направят своя избор.

В община Тервел, по решение на общинската и областната структура, ще бъде подкрепен настоящия кмет Живко Георгиев. АБВ обаче няма да се коалира с БСП или друга партия, а ще издигне самостоятелна листа за общински съветници в Тервел.

АБВ има партийни организации във всички 8 общини в област Добрич и навсякъде ще има собствена листа за местния парламент. В тази за Добрич ще бъдат включени максималните 41 кандидати за общински съветници.