Гран при и още седем награди за Студио "Сарандев" от международeн фестивал

Гран при и още седем престижни отличия завоюваха изпълнителите от Студио за поп-рок певци „Сарандев” при Младежки център – Добрич с вокален педагог Елена Карабельова. Те взеха участие в седмото издание на Международния детски фестивал на изкуствата на английски език „Светът в детските длани” 2015, който се проведе в Балчик.

Гран при и още седем награди за Студио "Сарандев" от международeн фестивал



В номинация „Вокал” се представиха 42-ма млади певци от България и Русия, разпределени в три възрастови категории. Всеки от тях изпълни по една песен на английски език. Участниците бяха оценявани от четиричленно международно жури в състав: Здравка Банчева /председател/ -  преподавател по английски език и Бизнес комуникации в Нов български университет, Мила Маврова – преподавател по поп и джаз пеене в Шуменския университет и в Националното училище по изкуствата „Д. Христов” – Варна, Елена Сухачова – преподавател по английски език и литература в Московския държавен университет, Наталия Тимофеева – заслужил артист на Русия, режисьор.


Певците на Студио „Сарандев” се представиха и в трите възрастови категории. Те показаха високо ниво на вокална подготовка, отлично сценично присъствие и добро владеене на английски, и заслужено грабнаха следните отличия: Гран При за Стефани Маринова, три първи награди – за Габриела Иванова, Димитрина Германова и Симона Методиева,  две втори награди – за Габриела Назърова и Александрина Карадалиева, две трети награди – за Елеонора Иванова и Иванина Василева. На галаконцерта в НЧ „Паисий Хилендарски” – гр. Балчик пяха носителките на първи награди Габриела, Димитрина и Симона, а носителката на Гран при Стефани закри концерта с “The Show Must Go On” на Куин – най-силното изпълнение на тазгодишното издание на фестивала.