Близо още 900 лева събраха за Алекс две великденски инициативи

Великденските празници донесоха много светлина за 4-годишната Александра Маркова от Добрич, която се нуждае от лечение в Израел. В банковата сметка на детето постъпиха нови 884 лева от две инициативи.

Близо още 900 лева събраха за Алекс две великденски инициативи

662 лева бяха събрани на благотворителен базар, посветен на Цветница и Великден. Базарът се проведе в магазин СВА в Дома на книгата, в него активно се включиха педагози и медицински сестри от детските ясли в Добрич.


 

222 лева пък бяха набрани по време на благотворителен концерт, който се проведе непосредствено преди празниците в Крушари. Той бе организиран от местното читалище "Йордан Драгнев". На сцената се представиха талантливите танцьори от младежкия ансамбъл "Златна Добруджа" с главен художествен ръководител Коста Георгиев. Много аплодисменти предизвикаха и изпълненията на Мирослав Марков - брат на Александра, и Ралица Димитрова, която е родом от Крушари.  


Това са поредните суми, които постъпват по банковата сметка на Александра в рамките на Великденските празници. Припомняме, че 1 000 лева дари Регионалната нотариална колегия във Варна, а 500 лева постъпиха от спортния благотворителен търг, организиран от колегата Руслан Йорданов. До момента за първия курс на лечение в Израел на малката Алекс са набрани почти 24 500 лева.

 

Тече усилена подготовка за поредната благотворителна проява в рамките на кампанията "Да протегнем на Алекс ръка!" - концерт с участието на поп звездата Миро. Той ще се състои на 30 април от 18 часа в Летен театър. Покани могат да бъдат закупени на касите на ВиК - срещу фронт-офиса на НАП, в ЦКБ, на Кооперативен пазар, в ЖК "Балик" и в магазин "Бои и лакове", в офиса на в. "Нова добруджанска трибуна" и на втория етаж на читалище "Йордан Йовков". Цената на входа е 5 лева.

 

Банковата сметка на Александра Маркова е:
IBAN сметка: в лева BG29UNCR70001502098286, BG23UNCR70001519928740 в евро, BIC: UNCRBGSF, УниКредит Булбанк - клон Добрич.