Екипът на МИГ Добричка взе участие в Третия международен фестивал на МИГ

Екипът на МИГ Добричка взе участие в третия международен фестивал на МИГ, който се проведе в град Биоград на Мору, Хърватия. Градът е известен като туристически център в сърцето на Адриатическото крайбрежие.

Екипът на МИГ Добричка взе участие в Третия международен фестивал на МИГ


Това е най – голямото международно събитие от този ранг, което събира и обединява представители на МИГ от различни страни, като презентира разнообразни продукти и услуги от техните територии. Любезни домакини и организатори на срещата бяха МИГ Лаура, чийто териториален обхват включва общо 13 града и общини.



Тазгодишният фестивал събра 56 организации от седем различни страни: България, Румъния, Полша, Чехия, Словения, Латвия и Хърватия. В изложението взеха участие над 350 изложители - туристически организации, малки и средни предприятия, занаятчии и семейни ферми, които имаха възможност да покажат своите продукти и услуги, както пред местната общност, така и пред над 20 хиляди туристи от цял свят.


Участниците и гостите на събитието се насладиха на автентични местни храни, качествено вино, мед, месни, млечни и др. продукти, произведени директно от „малките” земеделски производители. Представени бяха сувенири и платна, изработени от естествени материали.


На международното изложение бяха показани добри примери в областта на производството и предлагането на био продукти – качествени месни, млечни и захарни храни, вина, етерични масла и др. Демонстрирани бяха и добри практики на ефективно взаимодействие между земеделски производители и туристически оператори и агенции, които презентират и популяризират местния продукт.