Премахват незаконни строежи по добруджанското Черноморие

Премахват незаконни строежи по добруджанското Черноморие
От началото на 2015 год. от органите на ДНСК са премахнати над 400 незаконни строежа, 38 от които са в ромски махали, съобщават от МРРБ

Изпълнението на влезли в сила заповеди за премахване от органите на ДНСК в ромски махали се извършва постоянно и в нормално съотношение с останалите незаконни строежи в цялата страна.


Освен тези около 10% незаконни строежа в ромски махали се премахват и много други незаконни строежи в чашките на язовирите, по Черноморското крайбрежие, в курортните комплекси, както и в централните зони на градовете.


От началото на годината са премахнати  8 незаконни строежи в чашката на яз. „Искър“. В момента се премахват 5 строежа в чашката на яз. „Ивайловград“, премахнати са 6 незаконни строежи на яз. „Кърджали“, 4 незаконни строежи в чашката на яз. „Студен кладенец“, премахнати са и последните 2 от общо около 20 незаконни строежа в къмпинг „Добруджа“ в община Шабла. Премахнати са 4 незаконни строежа и в „Ченгене скеле“ край Бургас.


В следващите месеци са предвидени за премахване незаконни строежи в чашката на яз. "Искър“, във ваканционно селище „Русалка“ в община Каварна, както и предстои изпълнение на последните от общо над 400 заповеди за премахване на кабелни мрежи в цялата страна. Предстои изпълнение и на влезли в сила заповеди за премахване на базови станции на мобилни оператори.


Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+