Премахват незаконни строежи по добруджанското Черноморие

От началото на 2015 год. от органите на ДНСК са премахнати над 400 незаконни строежа, 38 от които са в ромски махали, съобщават от МРРБ

Премахват незаконни строежи по добруджанското Черноморие

Изпълнението на влезли в сила заповеди за премахване от органите на ДНСК в ромски махали се извършва постоянно и в нормално съотношение с останалите незаконни строежи в цялата страна.



Освен тези около 10% незаконни строежа в ромски махали се премахват и много други незаконни строежи в чашките на язовирите, по Черноморското крайбрежие, в курортните комплекси, както и в централните зони на градовете.

От началото на годината са премахнати  8 незаконни строежи в чашката на яз. „Искър“. В момента се премахват 5 строежа в чашката на яз. „Ивайловград“, премахнати са 6 незаконни строежи на яз. „Кърджали“, 4 незаконни строежи в чашката на яз. „Студен кладенец“, премахнати са и последните 2 от общо около 20 незаконни строежа в къмпинг „Добруджа“ в община Шабла. Премахнати са 4 незаконни строежа и в „Ченгене скеле“ край Бургас.

В следващите месеци са предвидени за премахване незаконни строежи в чашката на яз. "Искър“, във ваканционно селище „Русалка“ в община Каварна, както и предстои изпълнение на последните от общо над 400 заповеди за премахване на кабелни мрежи в цялата страна. Предстои изпълнение и на влезли в сила заповеди за премахване на базови станции на мобилни оператори.