Първото юлско слънце зарадва хиляди на Камен бряг

За единадесета поредна година хиляди хора се събраха на Камен бряг, за да посрещнат първото юлско слънце, озвучено от легендарната песен „Джулай Морнинг“.

Първото юлско слънце зарадва хиляди на Камен бряг

Програмата започна малко след полунощ, като на сцената се изявиха младежки групи, които в типичен рокаджийски дух се погрижиха купона да не спира през цялата нощ.




С наближаването на първите слънчеви лъчи на сцената се появи Влади Въргала в компанията на Тончо Токмачиев и развеселиха множеството в очакване на утрото.


Появата на група Б.Т.Р. напълно разбуди присъстващите, за да ги подготви за първия юлски изгрев и музикалните изненади.


Точно в 5.29 часа, близо 9-те хиляди посетители дружно посрещнаха огненото кълбо на слънцето, под звуците на култувата песен „Джулай Морнинг“, изпълнена на живо от неостаряващия Джон Лоутън. Минути след това на сцената се качиха актьорът Христо Мутафчеив и кметът Цонко Цонев, в ролята на бек вокали и заедно с Наско от Б.Т.Р подгласяха на „Lady in black”.


Голямата изненада тази година за всички дошли на Камен бряг бе появата на баскитариста на Юрая Хийп - Пол Нютън, който заедно с Джон Лоутън и Б.Т.Р. изпълниха „Stealin“. Джон Лоутън остана на сцената повече от час и направи Джулая незабравим празник за множеството присъстващи.


За сигурността на посетителите на Джулая, се погрижиха служители на РПУ - Каварна. Районът, както и до сега беше обезопасен с метални ограждения, ограничаващи ленти и светещи балони, очертаващи стръмнините край Камен бряг. Фестивалът приключи без инциденти и с много настроение.




Видео новината вижте тук!