Георги Андреев събра националите на лагер в Кранево

Ще се опитаме да влезем във финалната четворка, като целта минимум е излизане от групата и класиране за 1/4-финалите, заяви селекционерът на България.

Георги Андреев събра националите на лагер в Кранево

От вчера мъжкият национален отбор на България по хандбал е на подготвителен лагер в Кранево. Той е 4-дневен, като на 19-ти рано сутринта тимът лети за Косово.



Там ще се проведе турнирът IHF Emerging Nations Championship за хандбалисти до 30-годишна възраст, организиран от Международната хандбална федерация.

Ще участват 18 отбора от цял свят. Те са разпределни в 6 групи по три тима. Победителите в тях плюс двата най-добри втори ще се класират за 1/4-финалите.

България е в група с Китай и Албания, като мачовете срещу тях са съответно на 20 и 22 юни.

Сред участниците са още Индия, Камерун, Ирландия, Уругвай, Великобритания, Австралия, Армения и др.

Старши треньор на България е добричлията Георги Андреев. Селекционерът ще разчита на трима хандбалисти, с които работи и в клубния си отбор Добруджа - вратарят Емил Иванов, голмайсторът на шампионата Джошкун Якубов и крилото Стефан Ефтимов. На това мини световно ще участват добричлията Тансер Юсню, който е най-силният играч на Локомотив (Варна) и бившият хандбалист на Добруджа Светлин Димитров, който с успех играе във френското първенство. Помощник треньор в националния отбор на страната е Христо Йорданов - дългогодишен хандбалист на Добруджа и шампион с жълто-зелените, с успех работил и в местната школа, след което се завърна в родния си Габрово, за да създаде свой клуб там. Треньор на вратарите на България е добричлията Иван Иванов - Змея.