Отборът на колежа ще играе във В група

Интер - шампионът на област Добрич ще играе в третото ниво на родния футбол от следващия сезон.

Отборът на колежа ще играе във В група

От зоналния съвет на БФС - Варна официално са информирали клуба, че се класира за В група.


Преди седмица Интер (Плачи дол) спечели областното първенство на Добрич и доби правото да спори с шампионите на Варна, Силистра, Шумен, Търговище, Разград и Русе за две квоти за втора група. Тъй като само представителите на Добрич и Русе са заявили желание да участват в квалификациите и отговарят на критериите за В група, те се класират без допълнителни баражи.

Така Интер изпълни поставената още преди началото на сезона цел от ръководството на Висше училище по мениджмънт (преобразуваното Висше училище Международен колеж - Добрич) - промоция в по-горната лига.

Старши треньорът на тима Радослав Боянов съобщи, че основата на състава, извоювал първото място в зона Добрич, се запазва и Интер ще продължи да разчита основно на млади играчи и студенти. 4-5 нови попълнения ще бъдат привлечени в Интер, за да подсилят отбора за В група. Ще се търсят само млади футболисти, каквата е политиката на клуба. Началото на подготовката е предвидено за 29 юни. Радо Боянов планира Интер да изиграе 5-6 контроли преди дебютния мач във В група. Ще бъдат направени необходимите подобрения на стадиона в село Стефаново и тимът ще продължи да домакинства там.

Интер става четвъртият представител на област Добрич в Североизточна В група. В нея се състезават Септември (Тервел), Калиакра (Каварна) и Черноморец (Балчик).