Интер е шампионът на област Добрич

Отборът на международния колеж доби правото да се бори за класиране във В група.

Интер е шампионът на област Добрич


Шампионите на зона Изток и зона Запад - Интер (Плачидол) и Орловец (Победа) имаха удоволствието да излязат пред близо 400 зрители на стадион "Дружба" в Добрич във финала на областното първенство по футбол. Начело на двата отбора са две от най-големите имена на Добрич в треньорската професия - съответно Радослав Боянов и Красимир Коев.


Синьо-белите се наложиха с 2:1. Радослав Монев откри за Интер в 12 мин. Легендарният футболист на Добруджа Димитър Василев показа голмайсторския си нюх в 26 мин. и изравни резултата. Павел Жендов се разписа във вратата на Орловец в 57 мин. и отново изведе отбора на колежа напред. По-опитният отбор от Победа натисна съперника в търсене на ново изравняване, но младите футболисти на Интер удържаха натиска и резултатът остана непроменен до края.


Главен съдия на финала бе бившият голмайстор на Добруджа Петър Кирилов

След финала бяха раздадени отборни и индивидуални награди на най-добрите в областното първенство по футбол на Добрич. Отличията връчиха Георги Мирчев - председател на Зоналния съвет на БФС - Варна и Иван Манолов - председател на областния съвет на БФС - Добрич. Купи получиха отборите в ТОП 3 в двете зони. Подгласници на Интер на Изток са Албена (Оброчище) и Устрем (Дропла). На Запад зад Орловец се наредиха Добруджанец (Паскалево) и Заря (Крушари). Тимовете от Плачидол и Победа получиха и по още един трофей - съответно за първо и второ място в общото класиране за областта.


Даниел Михайлов - капитан на Орловец (Победа) получава купата за второ място в област Добрич от Георги Мирчев

Бяха връчени и три индивидуални награди.


Вратарят на Интер Християн Христов бе избран за най-добър на този пост в първенството.



Неговият съотборник Радослав Монев бе определен за най-добър нападател в шампионата на област Добрич за сезон 2014/2015.


Най-ценният индивидуален приз бе връчен на Мартин Филев от Орловец (Победа). Той получи наградата за най-полезен състезател. Футболистът на Орловец пропусна финала, заради контузия.


Първото място в областта класира Интер за квалификациите за В група, в които шампионите на Добрич, Варна, Силистра, Шумен, Търговище, Разград и Русе ще спорят за 2 визи за трета дивизия. Още преди началото на сезона ръководството на висшето училище в Добрич обяви, че целта пред отбора е именно класиране в по-горната група.