Сформира се нова група към Американска филмова школа - Добрич

Школата е създадена от възпитаничката на Нюйоркската Филмова Академия Мариета Милева. По нейна покана в Добрич ще гостува режисьор от САЩ, който ще изнесе лекция пред групата за напреднали.

Сформира се нова група към Американска филмова школа - Добрич



Нова група за начинаещи се сформира към Американска филмова школа - Добрич. Записването започна от началото на тази седмица и ще продължи до 20 юни, след което ще се проведе 3-седмичният курс по актьорско майсторство. Кино школата е отворена за желаещи от всички възрасти. Записването се извършва в в Арт-център "Палитра" (над ЦКБ).

15 бяха участниците в първия семинар в Добрич, който се проведе през февруари и март. От събота групата започна своя втори семестър. За напредналите курсисти е подготвена голяма изненада - в началото на юли пред тях лекция ще изнесе режисьор от Холивуд. Засега името му се запазва в тайна, но се знае, че той е доказано име в късометражното кино и негови филми участват на най-престижните фестивали - в Кан, Берлин и др.

Той ще гостува в Добрич по покана на нашата съгражданка Мариета Милева, която е създател на филмовата школа. Тя е завършила Нюйоркската Филмова Академия в Лос Анджелис. Мариета е на 22 години, но вече може да се похвали с участия в епизод на хитовия сериал "Легенди", в късометражния филм "Пари за мляко", с главна роля в "Проектът на Антъни Коен", завъртян по кината в САЩ, Канада и Южна Америка. През април красивата добричлийка бе в САЩ, за да се снима в рекламна кампания на известна марка и в пилотния сезон на нов сериал.