Съученик на Далай Лама и добричлийка изнасят семинар по холистично здраве

На 5 юни, петък от 13 ч., в зала „Европа“, ще се проведе семинар на тема: „Холистичното здраве и изкуството да живеем“. Ще гостува Свами Омкарананда - индийски монах и високообразован учител, електронен инженер и ядрен учен, както и духовен водач, живял с най-великите просветени Хималайски учители на съвремието ни.

Съученик на Далай Лама и добричлийка изнасят семинар по холистично здраве

Ще го придружава холистичният консултант - Мира – наша съгражданка, която в момента живее в Манила, Филипините.


Семинарът се провежда под егидата на Областния управител д-р Маргарита Новоселска.

Свами Омкарананда, биография

Свами Омкарананда, или д-р Ашиш Дас, е роден в Индия. Израснал е в ашрама на известната индийска светица Ма Анандамъи и е живял и учил с шест велики просветени гурута, включително негово светейшество Далай Лама. Свами Омкарананда е завършил електронно инженерство, притежава пет магистърски степени, както и докторантура по метафизика. Професионалният му опит варира от ядрен учен в Индия до управител на Йеакул Йога Училище в Китай, преподавател в Катедрата по Съзнанието на Махарши Ведически Здравен Център в Швейцария и изследовател в Теософското Общество в Япония.

С препоръка на  Далай Лама, Свами Омкарананда посещава манастира на великия учител Лунг Чу в Тибет. Там решава да напусне работата си и да се посвети напълно на живота в търсене на истината. Така заживява при великите Хималайски учители. По-късно започва да обикаля по целия свят като пратеник на мира, за да учи и да вдъхновява търсещите умове. Свами Омкарананда е първият индиец, който е поканен да изпрати послание на мира в Мексиканския Сенат.

Като духовен водач, Свами Омкарананда обединява съвременната наука с древната мъдрост и духовността, умело съчетава знанията си в сферата на парапсихологията и метафизиката с дълбоките си познания по йога, Веданта, пранаяма, холистично здраве и медитация. Харизматичният му подход към хората оставя трайни следи на израстване и осъзнаване в техния начин на живот.

Мирослава Маринова, биография

Мирослава Маринова (Мира) е от Добрич. Завършва Езикова гимназия, специалност английски език, след което е приета в  Американски Университет в България, където получава бакалавърска степен по Бизнес Администрация. След това завършва магистратура по бизнес в университета Джордж Уошингтън във Вашингтон, ДиСи. Преди да превърне здравословното хранене и холистична практика в своя професия, работи като анализатор на пазарни проучвания във Вашингтон. В личния си живот, Мира е страстна пътешественичка, ценителка на суровата веган храна и всичко полезно, и последователка на йогата като философия и начин на живот. Нарича свой дом страни от три континента, България, САЩ и Сингапур, а в момента живее в Манила, Филипините.

Работи като холистичен консултант с хора от целия свят, които искат да подобрят физическото и емоционалното си състояние, предприемайки постепенни положителни стъпки в храненето и начина си на живот. Мира подхожда индивидуално към всеки, според спецификата на тялото и метаболизма му, кръвната група, географско положение, лайфстайл и др. Стилът й е базиран на над 100 диетични теории и практики, които е изучила в Institute for Integrative Nutrition, базиран в Ню Йорк, САЩ. Практикува под сертификат от American Association of Drugless Practitioners.

В практиката си, Мира обединява съвременния научен подход с техники от мъдростта на древни философии като Йога и Аюрведа, които е изучавала в Индия и Шри Ланка. Като сертифициран йога учител, Мира вдъхновява учениците си в изкуството на Хатха и Ащанга асани, дълбока релаксация в Йога Нидра, пранаяма, и медитация, за да им помогне да се свържат по-здраво с вътрешната си мъдрост и сила. Наред с това, Мира е сертифициран кулинар и специалист по детоксикация, обучена от известната кулинарка в суровоядството, Илейна Лав, в кулинарната й академия в Бали.

Многостранният опит на Мира като холистичен консултант, йога учител, кулинар и специалист по детоксикация се обединява в семинарите й по холистичното здраве. Там, тя споделя своя опит чрез вкусни и полезни храни, преживявания и здравословни вибрации, които вдъхват жизнерадост и здраве.