Още един добруджанец в националния отбор, България открива световния турнир на IHF

Старши треньорът на мъжкия национален отбор по хандбал Георги Андреев включи в състава и крилото Стефан Ефтимов. Той е третият състезател на Добруджа, който ще участва на световния турнир, организиран от Международната хандбална федерация.

Още един добруджанец в националния отбор, България открива световния турнир на IHF

Първенството за хандбалисти до 30-годишна възраст ще се проведе в Косово и ще бъде открито на 20 юни с мача България - Китай. Третият отбор в групата е Албания.



На шампионата ще участват 18 отбора от цял свят. Те са разпределни в 6 групи по три тима. Победителите в тях плюс двата най-добри втори ще се класират за 1/4-финалите.

Старши треньорът на България - добричлията Георги Андреев, определи групата ни като преодолима и изрази надежда, че тимът ни може да се пребори с Китай и Албания за продължаване в следващата фаза на надпреварата.

Селекционерът ще разчита на трима хандбалисти, с които работи и в клубния си отбор Добруджа - вратарят Емил Иванов, голмайсторът на шампионата Джошкун Якубов и крилото Стефан Ефтимов.

На това мини световно ще участва и добричлията Тансер Юсню, който е най-силният играч на Локомотив (Варна).

Повиквателна ще получи също бившият хандбалист на Добруджа Светлин Димитров, който с успех играе във френското първенство.

Припомняме, че помощник треньор в националния отбор на страната ще бъде Христо Йорданов - дългогодишен хандбалист на Добруджа и шампион с жълто-зелените, с успех работил и в местната школа, след което се завърна в родния си Габрово, за да създаде свой клуб там. Треньор на вратарите на България ще бъде добричлията Иван Иванов - Змея.