Сериозно добруджанско присъствие в мъжкия национален отбор на България

Старши треньор на България ще бъде Георги Андреев. Той ще разчита на двама хандбалисти на Добруджа за престижния международен турнир в Косово - Емил Иванов и Джошкун Якубов.

Сериозно добруджанско присъствие в мъжкия национален отбор на България

От 18 до 26 юни националният отбор на България по хандбал за мъже ще участва на шампионат, организиран от Международната хандбална федерация. В надпреварата ще участвтат 20 национални отбора от цял свят. Шампионатът е за хандбалисти до 30-годишна възраст.


Селекционер на България ще бъде Георги Андреев - президент и треньор на ХК Добруджа. Негов помощник в националния отбор на страната ни ще бъде Христо Йорданов - дългогодишен хандбалист на Добруджа и шампион с жълто-зелените, с успех работил и в местната школа, след което се завърна в родния си Габрово, за да създаде свой клуб там. Треньор на вратарите на България ще бъде добричлията Иван Иванов - Змея.

Георги Андреев ще разчита на двама хандбалисти на Добруджа за предстоящото мини световно първенство. В селекцията са включени голмайсторът на мъжката А група Джошкун Якубов и вратарят Емил Иванов. Двамата са с основен принос за завоюваните от добричлии бронзови медали през изминалия шампионат.

Повиквателна за мъжкия национален отбор на България по хандбал ще получи и бившият състезател на Добруджа Светлин Димитров, който играе с голям успех във френското първенство.