Шестима учители от Добрич ще бъдат наградени с плакети

22-ма ще получат грамоти по повод 24 май – Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост

Шестима учители от Добрич ще бъдат наградени с плакети

Общо около 40 педагози, преподаватели и директори от общински, държавни и частни училища и детски градини са били номинирани за наградата, послучай 24 май. Комисията по номинациите е решила шестима от тях да получат почетни плакети, като единият е за най-млад учител.



Наградите ще бъдат връчени по време на тържествения концерт, посветен на 24 май, който ще се състои на 21-ви, от 18 часа, в ДТ „Йордан Йовков“. Участие в него ще вземат Академичен ансамбъл при Варненски свободен университет „Черноризец Храбър“ с директор проф. Петър Ангелов и Професионален фолклорен ансамбъл „Добруджа“ и Представителна фолклорна танцова студия „Добруджа“ с гл. художествен ръководител Стоян Господинов. Слово ще произнесе д-р Горан Благоев. Седем грамоти ще бъдат раздадени на училища и детски градини, които честват юбилеи.

На 22-ри май от 16 часа, в Художествената галерия ще бъдат връчени индивидуални грамоти на други 22-ма учители, съобщи началникът на отдел „Образование“ в Община Добрич Нейчо Нейчев. Паралелно с това събитие, там ще бъде открита и традиционната годишна изложба на художниците – педагози.