Без Бербатов в състава Юнайтед не можа да вкара гол на Нюкасъл

Димитър Бербатов остана извън групата на "червените дяволи" при равенството 0:0 с Нюкасъл на "Сейнт Джеймсис Парк".

Без Бербатов в състава Юнайтед не можа да вкара гол на Нюкасъл
Манчестър Юнайтед и Нюкасъл завършиха при нулево равенство в отложен мач от 33-ия кръг на английската Висша лига.

В класирането „червените дяволи" водят със 70 т., следвани от Арсенал с 63 и Челси с 61. Нюкасъл е на десета позиция с 40 точки.

Юнайтед излезе с 5 промени в състава след отпадането от градския съперник Сити в турнира за ФА Къп.

Голмайсторът на отбора Димитър Бербатов въобще не беше в групата. Рио Фърдинанд също получи почивка от сър Алекс Фъргюсън.

За Нюкасъл участие поради наказание не можеше да вземе най-добрият играч от началото на сезона Кевин Нолан (12 гола и 2 асистенции).

В началото на срещата „свраките" бяха по-активният отбор и привидно контролираха играта. Най-чистите голови положения обаче създадоха „червените дяволи".

Още във 2-ата минута Ернандес можеше да вкара на празна врата, но 23-годишният холандски вратар на „свраките" Тим Крул се разтегна максимално и изби от голлинията.

В 19-ата минута Рууни се измъкна сам срещу Крул, но заложи на силата и не успя да уцели вратата. И двата отбора хвърлиха много сили в центъра на терена, където властваха здравите единоборства.

През втората част Райън Гигс пропусна може би най-чистата възможност за своя тим. Уелсецът остана непокрит и стреля от точката за изпълнение на дузпата, но ударът му мина встрани от вратата на Крул.

Два пъти играчите на Юнайтед и веднъж домакините се опитаха да заблудят съдията със симулации в наказателното поле, но главният рефер не се хвана и срещата на "Сейнт Джеймсис Парк" завърши 0:0.

Нюкасъл - Манчестър Юнайтед 0:0

Нюкасъл: Крул, Колочини, Енрике, Уилямс, Симпсън, Бартън, Гътри, Гутиерес, Тиоте, Ловенкрандс, Амеоби

Ман Юнайтед: Ван дер Саар, Евра, Смолинг, Видич, О'Шей, Андерсон, Карик, Гигс, Нани, Рууни, Ернандес