4 екипажа от Добрич ще участват във втория кръг на националния офроуд шампионат

За дванадесета поредна година АСК Офроуд клуб Черно море Варна организира офроуд състезание, на което този път домакин ще бъде Албена.

4 екипажа от Добрич ще участват във втория кръг на националния офроуд шампионат

Състезанието в края на тази седмица - от петък до неделя, ще бъде втори къг от Националния офроуд шампионат, както и втори кръг от веригата "Bulgaria Trophy Challenge". Класовете са: Рали рейд (подклас Т1; Т2; Т3;) и Трофи (подклас Експерт и Хоби). В сила влезе новият правилник за Трофи сериите, където бе добавено генерално класиране за годишно награждаване в клас Хоби, което ще е новост за състезанията от този тип. Паралелно ще се проведе и кръг от Ендуро шампионата, където мотори и АТВ-та ще се борят в съотвените класове.



Организаторите ще предоставят Добруджанските черни магистрали за Рали рейд и гористите местности край Албена за Трофи.

Галиан Господинов - Златан Златев

Добрич ще бъде представен в основните класове на състезанието: в Рали рейд Т1 - пилот Галиан Господинов и навигатор Златан Златев с Нисан Патрол, в Трофи Експерт - Дамян Узунов – Ивайло Николов с Нисан Патрол, в клас Трофи Хоби ще бъдат два екипажа от нашия град - Диан Пенев – Деян Давидов със Сузуки Витара и Петър Жендов – Даниел Местчиев с Нисан Патрол.


Петър Жендов – Даниел Местчиев

Очаква се в надпреварата да се включат и чуждестранни екипажи от Румъния, Турция и Гърция.


Дамян Узунов – Ивайло Николов