Талевци получиха престижните си отличия от Асоциацията на Кеймбридж училищата в България

Талевци получиха престижните си отличия от Асоциацията на Кеймбридж училищата в България
В София се проведе Деветата национална конференция Ден на Кеймбридж 2015. С над 1100 преподаватели по английски тазгодишната конференция се превърна в най-мащабното и значимо събитие в света на английския език у нас. Специален гост беше Хърбърт Пухта - автор на едни от най-успешните учебни системи по английски език, както и други световно известни лектори от Cambridge University Press и Cambridge English Language Assessment. Ученици и учители от СОУ „Димитър Талев” - Добрич бяха сред гостите на престижното събитие и намериха своето заслужено място сред наградените.


Дванадесетокласничката Светлана Дичева изпълни на живо песента „Read all about it”, с която стана тазгодишният победител в художествено-музикалното състезание на Кеймбридж училищата. Клипът към песента получи одобрението на журито и предизвика широк обществен отзвук с общочовешките проблеми, които представя. Ученичката, заедно със своята преподавателка Гергана Георгиева, получиха сертификат, подписан лично от регионалния мениджър за Централна и Източна Европа, Гърция, Скандинавия и Централна Азия - Пол Збили.


Талевци грабнаха награда и от Националното състезание по английски език, организирано от Асоциацията на Кеймбридж училищата с подкрепата на издателство Клет и Кеймбридж Юнивърсити Прес.  За отличното представяне на четвъртокласничката Мила Пенчева, наложила се сред 700-те явили се на националния кръг ученици от общообразователни и частни училища и  езикови школи, й беше  връчен бронзов медал и парична награда. Признание за работата си получи и подготвилият я преподавател Даринка Андонова. Наградени бяха лично от Владимир Колев - председател на Управителния съвет на сдружение "Асоциация на Кеймбридж училищата в България" и Тим Буйсере - търговско аташе към Посолството на Великобритания.


Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+