АБВ приканва добричлии да гласуват „за“ или „против“ шистовия газ

„Алтернатива за Българско Възраждане“ организира утре пряк избор на председател на партията в цялата страна. В област Добрич всички граждани могат да гласуват и по темата за шистовия газ.

АБВ приканва добричлии да гласуват „за“ или „против“ шистовия газ

Предстоящото гласуване в Добрич за председател на ПП АБВ ще се проведе утре от 9 до 16 часа, в зала „Зорница“ на НЧ "Йордан Йовков". Само членове и симпатизанти на партията могат да пуснат бюлетина за лидера.



Гражданите пък ще отговарят на въпроса: "Подкрепяте ли проучването и добива на шистов газ в Добруджа?". В отделна урна те ще пускат бюлетини с 2 възможни отговора: „да“ или „не“. От местното ръководство на партията приканват всички да изразят становище по въпроса.

Членовете и симпатизантите на АБВ за първи път ще имат възможност да гласуват и по Интернет при избора за председател на партията. За целта е създадена специална електронна платформа, като гласуването чрез нея ще става с номер от членска карта или лични данни на гласоподавателя от регистъра на АБВ.

Изборният ден приключва в 18 часа и резултатите от цялата страна се изпращат в София, в Националния съвет на АБВ. В неделя, в 10.30 часа, в зала 3 на НДК Националната избирателна комисия ще обяви резултатите от прекия избор на председател на ПП АБВ.