4 добрички деца с грамоти от патриарх Неофит

Ученици от Хуманитарна гимназия и СОУ „П. Р. Славейков“ - първенци в Раздел „Изобразително изкуство“ на организирания от Българската православна църква Националния конкурс „Възкресение Христово“ - 2015

4 добрички деца с грамоти от патриарх Неофит

Комисия, определена от Светия Синод на Българската православна църква, в състав: доц. Йордан Йорданов - председател и членове: Антоний Димитров, Евгений Цанов и Пенка Христова, определи за национални първенци в четвърта възрастова група в Раздел „Изобразително изкуство“ учениците от XI б клас на Хуманитарна гимназия „Свети Свети Кирил и Методий“ от град Добрич: Мирела Георгиева Топалова - първо място за „Христос Вседържател“, Тихомир Руменов Александров - второ място за дърворезбата „Разпятие“ и Атанас Радков Атанасов - трето място за „Иисус Христос“.



Сред наградените деца от Добрич е и Младен Димитров Митев9-годишен третокласник от СОУ „П.Р. Славейков“, който е класиран на трето място в първа възрастова група за рисунката си „В нощта на Великден“.

Под ръководството на своя учител Светлин Стоянов, възпитаниците на хуманитарна гимназия ще отпътуват за София, за да се включат във финалната церемония – награждаване, която ще се проведе на 26-ти април 2015 г. в столичния храм „Св. Св. Кирил и Методий“ и Енорийския център на Патриаршията. 

Освен красивите и полезни награди, подготвени от Културно-просветния отдел при Св. Синод на БПЦ-БП, победителите ще получат грамоти, подписани от Негово Светейшество Българския патриарх Неофит. Предвиден е рецитал с отличените творби в раздел „Литература“ и изложба от наградените във визуалните изкуства в Енорийския център.