Деца със специални потребности и редови ученици играха в един отбор

Талевските възпитаници със специални образователни потребности за пореден път взеха участие в регионални спортни игри на „Спешъл Олимпикс – България“. Днес те се изявиха в турнир по народна топка и футбол, в Спортен комплекс „Изида“.

Деца със специални потребности и редови ученици играха в един отбор

Състезанията откриха спортният администратор на „Спешъл Олимпикс“ - Емил Иванов и началникът на Отдел „Образование“ в общината - Нейчо Нейчев. Учениците със специални образователни потребности и техните партньори от СОУ “Димитър Талев“ - Добрич спечелиха почетното второ място и се забавляваха под мотото „Да играем заедно“ с ученици от Помощното училище и Ресурсния център в града. Талевци се състезаваха с голям ентусиазъм и спортен дух.


В края на състезанията те получиха медали и удостоверения за успешно участие в  националната кампания „Да играем заедно“. Атлетите със специални  образователни потребности почувстваха вниманието и подкрепата от страна на своите съотборници, повярваха в собствените си сили и си пожелаха отново да се включат в инициативите на „Спешъл Олимпикс –България“.


За тяхната успешна изява се потрудиха  Павлета Димитрова - логопед, Петранка Димитрова - председател на ЕКПО в СОУ ”Д. Талев”, Жечка Жечева – ресурсен учител, които с  огромно удоволствие гледаха грейналите от радост лица на децата от постигнатите резултати. Този форум показа още веднъж, че спортът е поле за изява на всички възрасти и възможности.