Раздадоха наградите „Пулицър”

В Ню Йорк бяха обявени носителите на престижната награда „Пулицър", съобщава ER.ru.

Раздадоха наградите „Пулицър”

Победител в категорията „ В служба на обществото" получи вестник The Los Angeles Time, за материал за корупцията в калифорнийския град Бел. Изданието получи и наградата за „Фоторепортаж". Фотографът от вестника Барбара Дейвидсън е отличена заради снимките й на жертвите от гангстерските войни по улиците на Лос Анжелис.


 

Вестник The New York Times получи награди в категориите „Международен репортаж"- за материал за съдопроизводството в Русия и в „Коментари"- за анализа на проблемите на САЩ. За най- добър карикатурист е определен Майк Кийф, който осмя безкрайните дебати в американското общество по повод това дали сексуалното малцинство трябва да скрива ориентацията си в армията.

 

Наградата за най-добро разследване грабна журналистката от The Sarasota Herald-Tribune Пейдж Ст. Джон за разследването в областта на застраховането на имоти във Флорида. В областта на художествената литература „Пулицър" получи Дженифър Иган, за „Драматургично произведение" Брус Норис, а Жу Лонг получи наградата в областта на музиката за операта Madame White Snake.

 

Наградата за най-добра снимка на 2010 година получи журналистката от Washington Post Керъл Гузи. Гузи става единствената в 95- годишната историята на наградите, която получава наградата за четвърти път. Не е присъдена награда за „Информационна журналистика", тъй като никой от кандидатите не е получил достатъчно гласове.