Община Тервел инвестира в инфраструктура

Започна асфалтиране на алеите в кв. "Изгрев". Средствата се осигуряват от бюджета на Община Тервел.

Община Тервел инвестира в инфраструктура

От няколко дни се работи по един от четирите участъка на общинските пътища, чието преасфалтиране се финансира по общински проект по Програма за развитие на селските райони. Правят се изкопни работи и по главната улица на с. Безмер. Там се полага нов водопровод - по цялата дължина на улицата, т.е почти 2 км. и се правят нови водопроводни отклонения за всеки имот по улицата - общо 96 броя. Работи се по проекта за оформлението на най-голямото междублоково пространство в центъра и направата на открита сцена. Финансирането също е по Програма за развитие на селските райони.



На 30 март бяха обявени обществени поръчки за последните две дейности, за които се осигурява финансиране по проекти от предходния програмен период. Става дума за преасфалтирането на ул. "Дочо Михайлов" в Тервел и за доставка на автомобил за разнос на храна за центъра за социални услуги в с. Нова Камена.

Обявена е и обществена поръчка на стойност 20 000 лв. с ДДС за изкърпване на улична настилка. Приключва поръчката за избор на изпълнител, който трябва да направи паркинга, алеята и парковото обзавеждане пред блокове 1 и 2 в квартал "Изгрев". Отворени са офертите и на участниците, които се състезават в обществената поръчка за основен ремонт на 4 улични участъка в с. Орляк. Всички средства се осигуряват от бюджета на Община Тервел.

Извършени бяха доставките на оборудване и уреди за работата на претоварната станция в Тервел, която е част от депото за отпадъци в с. Стожер - камион за превозване на пресованите отпадъци, преса, пресконтейнери, пожарогасители, инструменти за обслужване на техниката - ъглошлайф, бормашина, ръчна фреза.

На шести април т.г. се открива строителната площадка на обект "Пункт за управление на животински отпадъци" в Тервел. Инвестицията се финансира по общински проект, одобрен за реализация по Програма за развитие на селските райони.Теренът, в който ще се строи е собственост на общината, има площ от 2 дка и се намира в бизнес-зона „Североизток" на гр.Тервел.

Обектът, който ще се изгражда представлява сграда, оборудвана с хладилни камери. В тях ще се съхраняват след шоково замразяване специфични животински продукти. В най-общия случай такива са отпадъци от мандри, кланици, ферми, търговски обекти за месни и млечни произведения.