Областна управа и Каварна също се включват в „Часът на Земята”

Областна администрация отново ще се включи в най-голямата природозащитна инициатива в света, която се провежда днес

Областна управа и Каварна също се включват в „Часът на Земята”

За поредна година Областна администрация Добрич ще подкрепи призива на световната природозащитна организация WWF за политика на разумно и икономично използване на електроенергията. На 28 март, събота, в 20.30 ч. всички електрически системи в сградата на Областна администрация ще бъдат изключени, без тези, които осигуряват непрекъсваемост на работния процес.
    
Областният управител д-р Маргарита Новоселска изразява надежда, че жителите на област Добрич също ще подкрепят световната инициатива, с което ще покажат съпричастност и ще заявят своята активна позиция за решаването на различни природозащитни проблеми.

"Да опазим реките си" - това е мотото на „Часът на Земята" 2015. Мащабната акция отново напомня колко е важно да опазваме природните ресурси и да се включваме в зелени инициативи.

Каварна също подкрепя кампанията. И тази година общината ще се включи в инициативата на световната природозащитна организация WWF.


„Часът на земята 2015“ ще се проведе днес от 20.30 до 21.30 ч., когато милиони хора от целия свят символично изгасят осветлението в домовете си за един час, а знакови сгради притъмняват. Така всички отправяме призив за по-устойчиво бъдеще.

В България „Часът на Земята“ се провежда от 2009 г., като всяка изминала година неговите привърженици стават все повече.

Припомняме, че Община Добрич се включва в инициативата за седми пореден път.