Моуриньо наследява сър Алекс на Олд Трафорд

Жозе Моуриньо е сигурен, че ще наследи Сър Алекс Фъргюсън начело на Манчестър Юнайтед, съобщава английският вестник „Сън”. Специалния се надява да поеме „червените дяволи” след края на следващия сезон, когато се очаква Сър Алекс да сложи край на кариерата си.

Моуриньо наследява сър Алекс на Олд Трафорд

Още през миналия месец Моуриньо изрази желанието си да се завърне „вкъщи” в Англия, а пред приятели е споделил, че пътят пред него към Юнайтед ще бъде отворен през лятото на 2012-а година. Единственият проблем би бил, ако Фърги реши да продължи да води своя отбор.


Моуриньо има още три години по договора си с Реал, но няма проблем да напусне „белия балет” по всяко време.
Самият Фъргюсън също намекна, че е много вероятно Моуриньо да бъде неговият наследник. „Жозе е голям мой приятел. Говорили сме много пъти за бъдещето и разбирам желанието му да се завърне в Англия. Но е трудно за мен да кажа, кога моята позиция ще бъде свободна. Моето здраве ще реши”.

Босовете на „червените дяволи” също са големи привърженици на Специалния и най-вероятно ще се спрат на него в избора си на наследник на Фъргюсън. Другият кандидат е мениджърът на Евертън Дейвид Мойс, но успехите на португалеца най-вероятно ще наклонят избора към него.