100 бона глоба за Коби Браянт за хомо обида

Коби Браянт ще бъде глобен със 100 хиляди долара заради нанесена обида по адрес на хомосексуалистите. Баскетболистът на Лос Анджелис Лейкърс изкрещя на съдия по време на мач в Националната баскетболна асоциация, имитирайки поведение на гей.

100 бона глоба за Коби Браянт за хомо обида

"Коментарът на Коби Браянт по време на мача е обиден и не може да бъде извинен", заяви Дейвид Стърн, комисар в НБА. Инцидентът се случи по време на дербито между Лейкърс и Сан Антонио, завършило с победа 102:93 в полза на шампионите за 2010 година.


 

Камерите на националната телевизия показаха как Браянт беснее на резервната скамейка, удря с юмрук върху мястото, на което седи, и след това хвърля хавлиената си кърпа на земята.

 

Няколко секунди след това телевизионните повторения показаха как Коби Браянт имитира хомосексуално поведение спрямо съдията Бени Адамс.

 

"Това, което казах тогава, не трябва да бъде взимано сериозно. Реакцията ми беше следствие на разочарование. Това, което казах и направих, не определя отношението ми гейовете и лесбийките. Не исках да обиждам никого", заяви Коби Браянт.