Йорданов: МБАЛ Добрич е на минус, пациентите от дни са без храна

Това съобщи на пресконференция днес зам.-областният управител Йордан Йорданов. На нея присъства народният представител от ПГ на Реформаторския блок и зам.-председател на Движение България на гражданите Настимир Ананиев.

Йорданов: МБАЛ Добрич е на минус, пациентите от дни са без храна

На среща с областния управител д-р Маргарита Новоселска днес, тя е поискала съдействие за разрешаването на 2 основни за региона проблеми: скоростен път до Варна и безвизов режим за туристите от Украйна, Беларус и Русия. Ананиев обеща съдействие по двата въпроса в рамките на парламентарните комисии по транспорт и по външна политика.




Той сподели безпокойство от информацията, която е получил от добричкия актив на ДБГ, че на мястото на Любомир Тодоров, който временно оглавява Регионалния инспекторат по образование, ще седне човек, който няма опит. Всъщност на конкурса за длъжността се явиха Тодоров и Христо Боев. Очакват се резултатите на МОН. Настимир Ананиев съобщи, че ще направи проверка в София защо човек с 10 години опит в инспектората въобще може да бъде в конкуренция с друг, който няма такъв стаж. Според него, реформите изискват специалисти, затова подобно решение го изненадва.

Йордан Йорданов съобщи, че след поредния финансов отчет МБАЛ – Добрич е на минус, а от няколко дни е спряна храната на пациентите. Йорданов, като ресорен зам.-областен управител по здравеопазването и социалните дейности, ще направи проверка в тази връзка. На въпрос готви ли се кадрова промяна там, той припомни изказването на министър Петър Москов преди месец в Добрич, че оставането на директорите на болници на постовете им ще зависи от финансовите резултати на здравните заведения.