В Москва откриха „подземен град”, населен с имигранти

„Подземен град" в Москва, който е бил населен със 110 имигранти са открили московските спецоргани.

В Москва откриха „подземен град”, населен с имигранти

Според представителят на органите Андрей Мишел, в управлението по вътрешни работи е получено съобщение, че на огромна територия край едно от предприятията около Можайското шосе, в подземно бомбоубежище живеят бежанци от Средна Азия.


 

 Пристигналите на мястото милиционери били потресени от видяното. „Зад четириметрова бетонна стена, с яка врата живееха 110 мъже и жени. Помещенията бяха обзаведени с евтини спални, дори имаше обособени маломерни апартаменти", разказва Мишел. В скоро време жителите на „подземния град" ще бъдат върнати обратно в родината им, като 16 от тях ще бъдат задържани, тъй като ще бъдат разследвани за престъпления, извършвани на територията на Москва.

 

Според информация на правоохранителните органи, голяма част от хората са работили в предприятие, разположено близо до бомбоубежището и били заети в производството на ножове и игли за шевни машини. Според представителят на милицията, сега се обмисля варианта да бъде възбудено наказателно дело срещу управата на предприятието.