Инфраструктурни проекти за 7,6 млн. лв. изпълняват в Тервел

Община Тервел започна строителството на обектите в инвестиционна програма 2015

Инфраструктурни проекти за 7,6 млн. лв. изпълняват в Тервел

На 26 февруари започнаха асфалтовите работи по преасфалтирането на междублоковите пространства в централната градска част. Работата по този проект се финансира по Програма за развитие на селските райони.


На 6 март ще бъде открита строителната площадка за реконструкция и модернизиране на пречиствателната станция на града. Проектът се финансира по Оперативна програма „Околна среда”.

На 16 март се открива строителната площадка за изграждане на център за социални услуги в с. Поп Груево. Инвестицията се финансира по Програма за развитие на селските райони.

На 23 февруари т.г. кметът на общината подписа договорите за строителство и строителен надзор за изграждане на хладилен пункт за управление на животински отпадъци. Този проект се финансира също по Програма за развитие на селските райони. Строителната площадка ще бъде открита в края на март.

На 10 март ще бъде подписан договор за рехабилитация на асфалтови алеи в кв. ”Изгрев”- стара част. Работата по тях ще започне след подписването на договора.Финансирането е по инвестиционната програма на общината, приета от Общински съвет Тервел паралелно с бюджет 2015.

На 13 март ще бъдат отворени офертите на участниците в открита процедура за изграждане на паркинг и благоустрояване на пространството между блоковете „Детелина” и „Здравец” в Тервел. Проектът се финансира с целеви капиталови средства на Община Тервел.

На 31 март ще бъдат отворени офертите на участниците в открита процедура за избор на изпълнител, който ще преасфалтира пет участъка от уличната мрежа на с. Орляк – най-многолюдното село в Община Тервел.Тази инвестиция се осигурява от капиталовата програма на общината за 2015 г.

Стойността на всички изброени проекти, за които вече започна изпълнение или предстои такова е 7 600 000 лв. с ДДС.