Бармани от Добрич - фаворити на националното състезание

На 19 и 20 април във Варна ще бъдат определени най-добрите бармани на България. Залогът е голям, тъй като победителите в Националното състезание на Българска асоциация по барманство се класират за Световното първенство. Шестима добричлии са сред фаворитите до достигнат до първенството на планетата в Полша.

Бармани от Добрич - фаворити на националното състезание

Добричлията Свилен Стефанов (на снимката горе) за пети път ще участва на националното първенство на България за бармани. Всяка година се класира все по-напред, като през миналата заема пето място. За това сега си е поставил за цел влизане в призовата тройка. Свилен се надява дори на първото място, което да го изпрати на Световния шампионат за бармани в Полша в края на годината.


 

Първенството във Варна ще се проведе в две дисциплини - класика и флеър. Свилен Стефанов ще участва на първата. При класиката барманите от списък с напитки използват максимум 7 и създават свой коктейл. Свилен ще се представи с неговия авторски коктейл "Summer Edition". Напитката има приятен лимонов вкус и много горски плодове. Коктейлът вече се предлага в Бакарди клуб и се харесва от клиентите на заведението, които дават добри отзиви за него.

 

Участниците ще бъдат оценявани по вкуса на коктейла и тениката на изпълнение.

 

Свилен работи като барман от 7 години, тръгнал е в професията от албенската школа, а от близо 2 години работи в Бакарди клуб в Добрич.

 

В работата най-много му харесва контакта с много и разнообразни хора.

 

Още петима добричлии ще участват на шампионата на България във Варна след седмица - двама от кафе Кукла, двама от дискотека Звезда и още един наш съгражданин, който сега учи и работи във Варна.

 

В дисциплината флеър големите претенденти отново са двамата представители на дискотека Звезда - Тихомир Михайлов (3 поредени години първи в България) и Венцислав Вeлчев (2 поредни години на второ място). Любопитното е, че от скоро Тихомир работи в Кипър, но ще се прибере за кратко в България специално за да може да вземе участие на националното състезание за бармани.

 

Тихомир Михайлов от Добрич е абониран от години за първото място в БългарияТихомир Михайлов от Добрич е абониран от години за първото място в България